Overslaan en naar de inhoud gaan

Autisme en ADHD

Het internet is voortdurend aan het veranderen, daardoor kan het zijn dat één of meerdere links in onderstaande publicatie niet meer kloppen. Mocht je tegen een slecht werkende link aanlopen, laat het me dan weten, dan kan ik proberen de link weer goed te maken.
Voor:
Logopedie en Foniatrie, juni 2005

Over elk mogelijk onderwerp bestaat er wel een indexpagina op het Internet, waar links in verschillende rubrieken duidelijk worden weergegeven. Deze indexpagina’s kunnen je goed helpen bij het zoeken en vaak staan er ook onderwerpen, waar je in eerste instantie niet bij stil had gestaan. Ook staan er meestal weer links naar andere onderwerpen, die raakvlakken hebben. Bij de indexpagina’s over autisme zijn veel links te vinden van ADHD.

Drie Nederlandstalige indexpagina’s over autisme zijn: www.autisme.startkabel.nl, www.autisme.pagina.nl en autisme.start.be.

Een van de belangrijkste pagina’s op het gebied van autisme is die van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Het is een uitgebreide site met informatie over autisme. Onder het kopje gedrag en ontwikkeling is een proefschrift van Gerard Jan Nijhof te vinden met het onderwerp ‘Herhaalgedrag bij mensen met autisme en een verstandelijke beperking’. Het volledige proefschrift is te lezen in een pdf-bestand. Verder kunnen er online allerlei boeken, video’s en artikelen besteld worden.

Screenshot van dotolearn.com
Screenshot van www.dotolearn.com

Een bruikbare Engelstalige site is van do2learn. Naast veel informatie zijn ook pictogrammen te vinden. Verder kunnen er spelletjes online gespeeld worden, zoals het indelen van een kamer of het herkennen van gevoelens op een foto.

Drie Nederlandstalige indexpagina’s over ADHD zijn: www.adhd.startkabel.nl, www.adhd.pagina.nl en adhd.start.be.

Op de site van Balans, een vereniging voor ouders van kinderen met leer-, ontwikkelings- en gedragsstoornissen is er veel informatie over ADHD te vinden. Verder bestaat de mogelijkheid folders te bestellen. Er zijn veel links naar andere sites, zoals naar de Engelse, Belgische of Amerikaanse patiëntenvereniging.

Publicatiedatum
1 juni 2005