Overslaan en naar de inhoud gaan

Over de praktijk

Werkwijze

Aanmelding

U heeft een verwijsbrief van de huisarts of een specialist nodig. In sommige gevallen kunt u zonder verwijsbrief bij mijn praktijk terecht (DTL); ik ben hiervoor opgeleid en bevoegd. Omdat het afhankelijk is van het probleem en uw verzekering is het handig als u mij hierover even belt.

Anamnese en onderzoek

De logopedische behandeling begint met een gesprek over de hulpvraag om duidelijk te krijgen wat de klachten zijn en welke onderzoeken gedaan kunnen worden.

Daarna volgt een onderzoek. De afname van de verschillende tests kan een aantal behandelingen duren. Hierna worden de resultaten met u besproken en wordt er een behandelplan opgesteld.

Behandeling

Een behandeling duurt een half uur. De frequentie is één of twee maal per week, afhankelijk van de ernst en aard van het probleem. Ik doe ook aan huis behandelingen. Bij volwassenen met afasie kunnen er ook uursbehandelingen gegeven worden. Dat is ook bij een aantal patiënten met complexe en/of meervoudige zorgvragen mogelijk, bijvoorbeeld bij neuromusculaire aandoeningen. Sinds de Coronacrisis worden de behandelingen ook via een beveiligde internetverbinding gegeven. U logt in met uw laptop, tablet of smartphone en ik zit thuis achter mijn laptop met een extra groot scherm. We kunnen elkaar zien en ik kan opdrachten doorsturen.

 

Evaluatie

De behandeling wordt regelmatig geëvalueerd aan de hand van de doelen in het behandelplan. De meeste tests kunnen na een half jaar herhaald worden. Bij het afsluiten van de behandeling wordt er een eindevaluatie gedaan en ontvangt u een eindverslag. Als u toestemming geeft, krijgt u ook een mail van Mediquest, een bedrijf dat voor mij een klanttevredenheidsonderzoek uitzet.

Afmelden

Bij verhindering moet u de afspraak 24 uur van te voren afzeggen, anders kan de behandeling in rekening gebracht worden. U kunt mij bellen, mailen of whatsappen. Als het regelmatig voorkomt dat een afspraak wordt vergeten of niet van tevoren wordt afgemeld, dan kan de behandeling in overleg met u worden beëindigd.

Informatie

Het is fijn als u mij op de hoogte brengt van recente informatie over zaken die van belang kunnen zijn bij de behandeling, zoals bezoek aan specialisten, schoolarts, rapport van school of de aanmelding bij PPO.

De huisarts en/of specialist wordt op de hoogte gehouden van de logopedische behandeling.
 

 

Adres

 

De praktijk is gevestigd in de Dr. A van Voorthuysenschool

Rollostraat 85
3084 PM Rotterdam