Overslaan en naar de inhoud gaan

Kinderpagina's

Het internet is voortdurend aan het veranderen, daardoor kan het zijn dat één of meerdere links in onderstaande publicatie niet meer kloppen. Mocht je tegen een slecht werkende link aanlopen, laat het me dan weten, dan kan ik proberen de link weer goed te maken.
Voor:
Logopedie en Foniatrie, augustus 2003

Vanuit de kinder startpagina zijn er veel interessante sites te vinden. Zo zijn er links naar kleurplatenpagina's, spelletjespagina's, kinderboekenpagina's.

Een zeer bruikbare en leuke pagina is www.kleurplaten.nl. Op deze pagina zijn veel kleurplaten geordend op thema's te vinden. De thema's zijn weer onderverdeeld in verschillende categorieën. Zo is er een thema feest, met als categorieën verjaardag, carnaval, enzovoort. Verder zijn er zeven voorleesverhaaltjes met bijpassende kleurplaten. Onder het kopje puzzeltjes zijn puzzeltjes te vinden zoals 'zoek de verschillen' en legpuzzels die geprint en geknipt kunnen worden. Onder het kopje bouwplaten is een aantal themamemories te vinden, zoals voertuigen en Sinterklaas.

Ook is er de startpagina kleurplaten. Hier zijn veel links naar sites met kleurplaten te vinden onderverdeeld in diverse thema's, zoals piraten, dieren, feestdagen. Ook leuk zijn de bouwplaten, waarbij bijvoorbeeld een boerderij of poppenhuis geprint kan worden.

Op de site taalspelletjes staan links naar verschillende taalspelletjes, zoals galgje, lingo, scrabble. Deze spelletjes kunnen online gespeeld worden. Ook is hier de link naar tongbrekers. Op deze site staan 109 tongbrekers, zoals de koetsier poetst de postkoets.

Op de speelzolder zijn liedjes, kleurplaten, knutseltips, verhalen en spelletjes te vinden. Onder het kopje spelletjes is een moeilijke geluidenmemorie te vinden, waarbij geluiden zonder betekenis bij elkaar gezocht moeten worden. Een aantal spelletjes kan online gespeeld worden, ook zijn er spelletjes die gedownload kunnen worden.

Publicatiedatum
1 augustus 2003