Overslaan en naar de inhoud gaan

Gehoor

Het internet is voortdurend aan het veranderen, daardoor kan het zijn dat één of meerdere links in onderstaande publicatie niet meer kloppen. Mocht je tegen een slecht werkende link aanlopen, laat het me dan weten, dan kan ik proberen de link weer goed te maken.
Voor:
Logopedie en Foniatrie, september 2001

Op het Internet zijn veel websites over gehoor te vinden. Hieronder volgt een beschrijving van drie homepages die snel informatie verschaffen over het gehoor of een overzicht geven van op welke sites de informatie te vinden is.

Een zeer bruikbare homepage is van de NVVS (Nederlandse Vereniging Voor Slechthorenden) en de FOSS (Nederlandse Federatie van Ouders van Slechthorende Kinderen en van Kinderen met Spraak-Taalmoeilijkheden). Dit is een website met veel informatie over allerlei zaken, die met het gehoor te maken hebben. Zoals bijvoorbeeld tips over hoe je met hoorproblemen om kan gaan en de activiteiten van de vereniging,. Ook zijn er discussieforums. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om via de mailinglist NVVS-internetnieuws van de laatste ontwikkelingen op de hoogte gehouden te worden.

Bij toeval kwam ik terecht op de startpagina geluiden. Hier staan net als op de startpagina logopedie veel interessante links. Voorbeelden van onderwerpen zijn: informatie bij gehoorproblemen, gehoorapparaten, lawaai op de arbeidsplaats, informatie voor scholieren, belangenorganisaties doven, dienstverlening voor doven, doveninstituten.

Ook wil ik nog wijzen op de homepage van de Nederlandse Vereniging voor Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied. Ook hier is veel informatie over het gehoor te vinden. Zo is er naast informatie over wat een KNO-arts doet, ook voorlichting te vinden over ooroperaties, hoortoestellen, oorsuizen, trommelvliesbuisjes, enzovoort.

Publicatiedatum
1 september 2001