Overslaan en naar de inhoud gaan

Stotteren

Het internet is voortdurend aan het veranderen, daardoor kan het zijn dat één of meerdere links in onderstaande publicatie niet meer kloppen. Mocht je tegen een slecht werkende link aanlopen, laat het me dan weten, dan kan ik proberen de link weer goed te maken.
Voor:
Logopedie en Foniatrie, maart 2001

Op het Internet zijn veel websites over stotteren te vinden. Naast de reguliere stotterverenigingen zijn ook de commerciële stotterinstanties aanwezig.

Hieronder volgt een beschrijving van een aantal stotterpagina's.

De website van Nederlandse Federatie van Stotteren is zeer uitgebreid. Hier is informatie te vinden over de Nederlandse Stottervereniging Demosthenes, de Nederlandse Vereniging Stottertherapeuten (NVST) en het Stotter Informatie Centrum. Op de eerste pagina is het laatste nieuws te zien. Ook zijn er diverse links naar andere stotterpagina's zoals the European Stuttering Association the International Stuttering Association en the Stuttering homepage. Vanaf deze pagina is er ook een link naar Ouders online. Op deze website staat een screening-lijst voor stotteren. Deze lijst kan door ouders 'online' ingevuld worden. De score wordt dan automatisch uitgerekend. Zo kunnen ouders in een oogopslag zien of het gewenst is professionele hulp in te roepen.

Een andere website is van de Vereniging Stottercentra Nederland. Op deze pagina wordt uitleg gegeven over de vereniging en de activiteiten van de stottercentra, zoals bijvoorbeeld over lopende onderzoeken. Ook is er een adressenlijst van de stottercentra te vinden.

Als laatste wil ik nog de aandacht vestigen op de website van de Stuttering Foundation of America met informatie over stotteren, nieuwsfeiten, vaak gestelde vragen, enzovoort.

Publicatiedatum
1 maart 2001