Overslaan en naar de inhoud gaan

Plaatjes op Internet

Het internet is voortdurend aan het veranderen, daardoor kan het zijn dat één of meerdere links in onderstaande publicatie niet meer kloppen. Mocht je tegen een slecht werkende link aanlopen, laat het me dan weten, dan kan ik proberen de link weer goed te maken.
Voor:
Logopedie en Foniatrie, januari 2001
Druk - veel mensen in een tram
Druk

Binnen de behandeling is een logopedist vaak op zoek naar aansprekende afbeeldingen voor de articulatietraining of de taalstimulering. In documenten en op homepages worden vaak dergelijke plaatjes gebruikt. Deze plaatjes worden 'clip art' genoemd.

Op internet zijn veel clip arts te vinden. Op vrijwel alle homepages op het Internet staan plaatjes. Deze plaatjes kunnen op de harddisk worden opgeslagen door met de rechter muisknop op het plaatje te drukken. Kies uit het menu dat dan verschijnt de optie 'save image as...'. Alta Vista kent een aparte mogelijkheid om naar plaatjes te zoeken. Een nadeel van de gevonden plaatjes is dat de ze soms een erg afwijkende stijl hebben. Ook is het vaak moeilijk om goede plaatjes te vinden en zijn deze plaatjes moeilijk te vergroten.

Druk - veel werk te doen
Druk

Er zijn ook bedrijven die hele collecties clip arts aanbieden (waarvan sommige gratis). Deze clip arts zijn meestal geschikt om opgenomen te worden in een document (wel van tevoren controleren!) Veel plaatjes zijn in kleur. Deze geven op een kleurenprinter een mooi resultaat. Op the open directory staan verwijzingen naar een flink aantal collecties met clip arts.

Speciaal voor het tweede taal onderwijs is er een collectie met zeer eenvoudige maar treffende plaatjes. Naast werkwoorden en zelfstandige naamwoorden zijn hier ook bijvoeglijke naamwoorden te vinden, die moeilijk in plaatjes zijn uit te beelden, zie bijvoorbeeld de twee verschillende plaatjes van 'druk'.

Publicatiedatum
1 januari 2001