Overslaan en naar de inhoud gaan

Bookmarks en verzamelingen van links

Het internet is voortdurend aan het veranderen, daardoor kan het zijn dat één of meerdere links in onderstaande publicatie niet meer kloppen. Mocht je tegen een slecht werkende link aanlopen, laat het me dan weten, dan kan ik proberen de link weer goed te maken.
Voor:
Logopedie en Foniatrie, oktober 2000

In deze tweemaandelijkse rubriek zal ik proberen interessante tips te geven wat betreft het gebruik van Internet. Ook zal ik homepages beschrijven die interessant zijn voor logopedisten. Alle sites die ik hier vermeld, staan ook op de homepage van deze rubriek (zie onder aan de bladzijde).

Mocht iemand interessante sites vinden die hier behandeld kunnen worden, dan kunnen deze naar mij gemaild worden.

In deze rubriek zal ik niet proberen uit te leggen hoe je toegang krijgt tot het Internet. Ook de werking van de browsers (Netscape, Internet Explorer, enzovoort) en andere programma's komt niet aan de orde.

Vrijwel alle programma's om over internet te surfen, de zogenaamde browsers, hebben de mogelijkheid om bookmarks (of favorieten) op te slaan. Je kunt de bookmarks beschouwen als een soort persoonlijke inhoudsopgave van het internet. Meer informatie over bookmarks kan je onder de helpfunctie van je browser vinden.

Tijdens het zoeken naar informatie surf je snel van site naar site. Het is slim om een bookmark aan te maken zodra je interessante informatie gevonden hebt. Achteraf is het namelijk zeer moeilijk om deze informatie snel op te zoeken. Later kun je de bookmarks netjes rubriceren, zodat alle informatie altijd voorhanden is.

Op het Internet zijn talloze pagina's die niet meer bevatten dan een verzameling van links naar gerelateerde homepages. Zo vond ik een aantal Nederlandstalige verzamelingen van links naar logopedie pagina's.

Publicatiedatum
1 oktober 2000