Overslaan en naar de inhoud gaan

Oro-myofunctionele therapie

Het internet is voortdurend aan het veranderen, daardoor kan het zijn dat één of meerdere links in onderstaande publicatie niet meer kloppen. Mocht je tegen een slecht werkende link aanlopen, laat het me dan weten, dan kan ik proberen de link weer goed te maken.
Voor:
Logopedie en Foniatrie, maart 2003

Op de pagina van Southwest Oral Myofunctional specialists is informatie te vinden over de oorzaak en behandeling van oro-myofunctionele stoornissen. Er zijn duidelijke foto's van de verschillende soorten tongpers te zien.

Op de site van de heer en mevrouw Zickefoose staat een overzicht van producten die te gebruiken zijn bij oro-myofunctionele therapie. Zo kan er bijvoorbeeld een placemat besteld worden, waardoor de patiënt eraan herinnerd wordt goed te kauwen en te slikken.

Ook is er een pagina van de heer Seikel met een overzicht van de basisconcepten van oro-motorische therapie, zoals het versterken van de spierspanning.

Verder is er de site van de Cherab Foundation. Deze stichting heeft ten doel de communicatie en onderwijs aan kinderen met spraak en taalachterstanden en stoornissen te verbeteren. Hier zijn links te vinden naar sites met informatie over therapie. Zo is er een link naar een overzicht van activiteiten, om de communicatie met je kind te verbeteren.

Op de site therapy ideas zijn links te vinden naar therapie-ideeën op het gebied van apraxie, articulatie, autisme, vloeiendheid, taal en stem.

Publicatiedatum
1 maart 2003