Overslaan en naar de inhoud gaan

Dyslexie

Het internet is voortdurend aan het veranderen, daardoor kan het zijn dat één of meerdere links in onderstaande publicatie niet meer kloppen. Mocht je tegen een slecht werkende link aanlopen, laat het me dan weten, dan kan ik proberen de link weer goed te maken.
Voor:
Logopedie en Foniatrie, juli/augustus 2004

Op het Internet is een wildgroei van stichtingen, verenigingen, bedrijven, enzovoort te vinden die zich bezighouden met dyslexie. Er bestaan verschillende startpagina's met verwijzingen naar homepages over dyslexie. Bijvoorbeeld www.dyslexie.pagina.nl, www.ikwilhet.nu en www.hollandshart.nl

De Stichting Dyslexie Fonds houdt zich bezig met het werven van fondsen ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek naar dyslexie. De Stichting Taalhulp heeft zich gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van lees- en spellingsproblemen bij kinderen en volwassenen. Verder is er de Balans Vereniging. Dit is een centrum waar kennis over en ervaring met kinderen met leer- en/of gedragsstoornissen, waaronder dyslexie, wordt gebundeld en verspreid.

PRAVOO (Praktijk voor Orthopedagogische en Orthodidactische activiteiten) houdt zich bezig met dyslexie. Zij hebben een dyslexieprotocol ontwikkeld. Ook het expertisecentrum Nederlands heeft een protocol voor dyslexie ontwikkeld. De Vereniging Woortblind houdt zich bezig met informatie, voorlichting en belangenbehartiging aangaande dyslexie.

Er zijn veel pagina's te vinden met informatie over hulpmiddelen bij dyslexie. Op de pagina van Peter Albersen is informatie over hulpmiddelen, zoals software en hardware, met overzichten van leveranciers, pakketten en programma's te vinden. Verder zijn hier verwijzingen naar wetten, regelgeving en andere ontwikkelingen ten aanzien van dyslexie te vinden.Er is een webwinkel van Lexima met ICT producten voor mensen met dyslexie.

Publicatiedatum
1 juli 2004