Overslaan en naar de inhoud gaan

Dysfatische ontwikkeling

Het internet is voortdurend aan het veranderen, daardoor kan het zijn dat één of meerdere links in onderstaande publicatie niet meer kloppen. Mocht je tegen een slecht werkende link aanlopen, laat het me dan weten, dan kan ik proberen de link weer goed te maken.
Voor:
Logopedie en Foniatrie, december 2002

Onlangs kreeg ik een kind aangemeld, waarbij gedacht werd aan een dysfatische ontwikkeling. Dit bracht mij op het idee om informatie over dit onderwerp te zoeken. In totaal heb ik vier Nederlandstalige pagina's over dysfasie gevonden.

Het eerste is een uitgebreide pagina die tot stand is gekomen naar aanleiding van een afstudeerproject in 2001 over dysfatische ontwikkeling van de Opleiding logopedie aan de Hogeschool Zuyd. Hier wordt onder andere een beschrijving gegeven van de kenmerken en oorzaken van een dysfatische ontwikkeling. Ook wordt er ingegaan op onderzoek, diagnostiek en behandeling.

Op de taalsite, een site over de Nederlandse taal in het basisonderwijs, staan onder lexicon allerlei begrippen die met taal en taalonderwijs te maken hebben. Hier wordt een korte beschrijving van dysfasie gegeven. Verder staat er een lezing van 30 maart 2000 van logopediste Esther Molema met als onderwerp: Zin en onzin over dysfatische ontwikkeling en de behandeling

Ook bestaat er een Stichting Dysfatische Ontwikkeling. Deze stichting heeft een beperkte website met informatie over dysfasie.

Als laatste wil ik nog de site van ouders online noemen. Hier is een mini-dossier over dysfasie te vinden. Er wordt onder andere ingegaan op de terminologie en behandelingspraktijk. Verder wordt er een ervaringsverhaal weergegeven en zijn er nog veel links naar andere pagina's te vinden.

Publicatiedatum
1 december 2002