Overslaan en naar de inhoud gaan

Downloaden van folders

Het internet is voortdurend aan het veranderen, daardoor kan het zijn dat één of meerdere links in onderstaande publicatie niet meer kloppen. Mocht je tegen een slecht werkende link aanlopen, laat het me dan weten, dan kan ik proberen de link weer goed te maken.
Voor:
Logopedie en Foniatrie, mei 2004

Op het Internet bestaat naast de mogelijkheid om folders te bestellen ook de mogelijkheid om folders gratis te downloaden. Vaak zijn het de oorspronkelijke folders, die ook op het Internet gezet zijn.

De Vereniging van motorische gehandicapten en hun ouders (BOSK) heeft op hun website een pagina met allerlei te downloaden brochures en folders. Zo zijn er de folders 'Mijn kind heeft een schisis' en 'Mijn kind heeft een spraak/taalstoornis'.

Het schisisteam van het VU medisch centrum te Amsterdam heeft een interessante site over schisis. Er wordt veel informatie over schisis gegeven, zoals wat voor gevolgen dat heeft voor het kind en de ouders. Ook staan er ervaringen van kinderen op. Een brochure over schisis is als een pdf bestand te downloaden.

Bij het zoeken naar te downloaden folders kwam ik op een uitgebreide pagina over laryngectomie terecht. Deze site is opgezet door Ad de Bruine, die zelf gelaryngectomeerd is en hier ook boeken over heeft geschreven. Er is veel informatie te vinden over laryngectomie, zoals een overzicht van producten voor gelarynctomeerden. Ook is er een link naar een Belgische site van een zelfhulpgroep, een patiëntenvereniging voor gelaryngectomeerden met informatie over het zwemmen bij laryngectomie. Hier wordt aan de hand van foto's uitleg gegeven over het gebruik van een larker, een snorkel voor gelarynctomeerden.

Op de sitemap van het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) voor de Nederlandse Kankerbestrijding is veel informatie over kanker te vinden. Ook hier bestaat weer de mogelijkheid brochures in een pdf bestand te downloaden. Bijvoorbeeld een brochure over strottenhoofdkanker en over hersentumoren.

Publicatiedatum
1 mei 2004